Nieuws en media
nl
nldebe
Renovatie en Onderhoud
van Industriële Daken en Gevels

Asbest golfplaten vervangen

Is uw bedrijfspand voorzien van asbest golfplaten? Of leiden uw daken aan energieverlies? Elegast dak en gevel helpt u graag om uw asbest golfplaten te vervangen. Dit gebeurt op een veilige, zorgvuldige en verantwoorde manier. Elegast is gespecialiseerd in asbest golfplaten dak vervangen van uw bedrijfspand, loods, hal, werkplaats of magazijn. Wij bieden een totaaloplossing voor elk project en u heeft te maken met één verantwoordelijke partij.

Redenen om uw asbestdak te vervangen

Asbest komt veel voor bij gebouwen, schuren of loodsen die gebouwd zijn voor 1994. Asbestvezels afkomstig uit de asbest golfplaten kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid. Tot 2024 hebben eigenaren van panden met asbest de kans om asbest golfplaten te laten vervangen. Elegast Dak en Gevel helpt u graag bij dit project en zorgt ervoor dat u geen productiestagnatie op zult lopen. Wij zijn een professioneel bedrijf met een team van experts die al jaren ervaring hebben. Binnen onze totaaloplossing bieden wij materiaal die wij leveren uit eigen voorraad. Hiervoor heeft u als bedrijf geen extra zorgen. Elegast heeft een expertise in materialen als golfplaten daken, profielplaten, lichtplaten en isolatieplaten.

Maar wanneer laat u nu uw asbest golfplaten dak vervangen? Elegast pleit voor een korte termijn aanpak want hoe langer u ermee wacht, hoe meer risico's het u oplevert en hoe duurder de kosten zullen zijn. Hieronder enkele redenen om uw asbest golfplaten dak te vervangen:

  • Lekkages: De meeste daken in Nederland zijn meer dan 22 jaar oud en bevatten allemaal asbest. Voorheen werd er namelijk gewerkt met golfplaten die asbestvezels bevatten. De levensduur van zo een golfplaat is ongeveer 25 tot 30 jaar. De platen zullen hierna bros worden en breuken gaan vormen. Ook verwering vindt plaats en gebroken asbestplaten mag u zelf niet vervangen. Hierdoor zult u steeds meer last gaan krijgen van lekkages en extra schade aan het dak.
  • Stormschade: Golfplaten die verweerd zijn lopen een groot risico op stormschade. Hierdoor kunnen er nog meer asbestvezels vrijkomen.
  • Bodemverontreiniging: Door de verwering van de asbestgolfplaten op uw dak komen er asbestvezels vrij. Gezien de meeste daken met asbest geen goot hebben stroomt dit allemaal de grond in. Dit leidt tot bodemverontreiniging en aan bodemsanering zitten flinke kosten verbonden.
  • Strenge eisen: Wanneer u last heeft van asbest dan mag u dit zelf niet saneren. Dit moet altijd gebeuren door een professioneel en gecertificeerd bedrijf. Elegast stelt zich transparant op en biedt u een lokale dienstverlening. Voor elk doel of toepassing hebben wij de best denkbare oplossing. Elegast schakelt flexibel en in weinig tijd kunnen wij uw asbest golfplaten dak vervangen.

Tijd voor een nieuw dak? Neem contact met ons op om een afspraak te maken of een offerte aan te vragen:

Han v Heertum:
Carlo Vercoulen:
Christian Kurtz: