Nieuws en media
nl
nldebe
Renovatie en Onderhoud
van Industriële Daken en Gevels

Eternit industriedaken

Eternit is een merknaam dat vroeger voornamelijk bekend werd door de productie van asbest. Zij waren namelijk de één van de grootste leveranciers hiervan. Vanaf 1993 is asbest verboden en wordt er in de landbouw- en industriesector veel gebruik gemaakt van vezelcement golfplaten. Dit is een duurzaam product dat wordt geproduceerd door Eternit.

Asbest achtergrond

Vroeger werd asbestcement in veel bedrijven en woningen toegepast. Het was gemakkelijk te gebruiken in de bouw, aangezien het bewerkbaar, waterdicht en brandwerend is. Het was onder andere terug te vinden in industriedaken en gevels. Asbest is toentertijd verboden omdat bekend werd dat het kankerverwekkend is. Na deze tegenslag voor het bedrijf, kwam Eternit terug. Tegenwoordig houdt het zich bezig met duurzame materialen waarmee ze golfplaten fabriceren. Hierdoor zijn ze opnieuw één van de grotere leveranciers van golfplaten, maar dan gemaakt van vezelcement.

Vanaf 2024 mogen geen enkele (industrie)daken meer asbest bevatten.

Samenwerking met Eternit

Elegast plaatst alleen Eternit golfplaten van uiterst goede kwaliteit. De platen, die vooral geschikt zijn voor industriedaken, zijn erg gewild in de agrarische en industrielessector. Veel van deze bedrijven hebben namelijk geregeld te maken met agressieve en onbehaaglijke luchtjes. De Eternit industriedaken zijn luchtdoorlatend, waardoor deze geuren gemakkelijk het pand verlaten. Verder zijn de platen van deze producent beschermd tegen zware weersomstandigheden, plus waterdicht van de buitenkant.

Veiligheid Eternit industriedaken

Hoewel Eternit lange tijd drager was van de naam 'asbestproducent', is het nu een goedlopend duurzaam producent in dakbedekking. De Eternit golfplaten die er worden geproduceerd zijn uitstekend te verwerken in een scala van industrie en agrarische bedrijven. Het plaatsen van vezelcement golfplaten is pure ambacht. Laat uw Eternit industriedak daarom altijd leggen door een professionele dakdekker.

Als specialist in Eternit industriedaken kunnen wij u helpen met het leggen of renoveren van een (nieuw) dak. Wij bieden een ruim aanbod aan diverse kleuren van duurzame Eternit golfplaten voor magazijnen, schuren, opslagloodsen en fabrieks- en bedrijfshallen. Neem contact met ons op voor meer informatie:

Han v Heertum:
Carlo Vercoulen:
Christian Kurtz: