Nieuws en media
nl
nldebe
Renovatie en Onderhoud
van Industriële Daken en Gevels

Bedrijfshalrenovatie Eterclean Steenfabriek productielocatie met golfplaat van Eternit - Gebr. Klinkers

Elegast Dak en Gevel is een Eterclean asbest verwijderaar met vakkundig en gespecialiseerd personeel. Deze professionals zijn in december 2009 onder andere werkzaam geweest bij Steenfabriek Klinkers in Maastricht.

Steenfabriek Klinkers produceert sedert 1938 handvorm gevelstenen in diverse formaten en kleuren en is nog een traditioneel vlamoven-bedrijf waarbij alle producten handmatig gesorteerd worden. Bij de Gebroeders Klinkers zijn individuele wensen nog vaak te realiseren: maatwerk en ambachtelijkheid kenmerken het productieproces in de Maastrichtse steenfabriek.

Elegast is verantwoordelijk geweest voor de demontage en verwijdering van 2250 m² asbesthoudende golfplaten die zijn vervangen door Eternit Ecolor golfplaten kleur donkergrijs. Elegast heeft hierbij de gehele coördinatie over asbestsanering inclusief levering en montage van de nieuwe dakbedekking en alle uitgebreide beveiligingsvoorzieningen voor zijn rekening genomen. De dakrenovatie is uitgevoerd inclusief verwijdering van circa 60 meter goot en het aanbrengen van nieuwe zinken mastgoten.

Dankzij een unieke aanpak van Elegast heeft Steenfabriek Klinkers slechts beperkte overlast ondervonden van de renovatie. De dakrenovatie voldoet uiteraard aan alle Nederlandse, Duitse en Belgische richtlijnen op het gebied van asbestverwijdering. De complete renovatie heeft een tijdsduur gekend van vier weken. 

Vraag offerte aan
Elegast Dakrenovatie_Steenfabriek_Eterclean_golfplaten.jpg
Han v Heertum:
Carlo Vercoulen:
Christian Kurtz: